Levensschouw

Home/Levensschouw

Wat is een levensschouw?

In meerdere beschreven bijna-dood-ervaringen spreken ze allemaal over een ‘film’, terugblik of ‘schouw’ op het leven wat je net achter je hebt gelaten. Je ziet situaties in alle aspecten en levensthema’s. Waarin ben je tekort geschoten, wanneer was je behulpzaam en heb je licht gebracht, wat had je graag willen doen maar niet gedaan? De blauwdruk van de Ziel leg je naast het leven wat je geleefd hebt en ziet hierin de lessen die je hebt geleerd of nog hebt te leren.

Hoe zou je leven eruitzien als je nu zou terugblikken met de vraag; “Wat heb je met de liefde in je leven gedaan?” Wat zou je veranderen? Of nog willen doen? Leef je je potentieel? Het terugschouwen van je leven tijdens het leven zelf geeft je veel inzicht in je levensthema’s en je missie. Het kan je huidige leven zuiveren en een nieuwe richting geven waar nodig.

Het proces van de Levensschouw is een intensieve tweedaagse waarbij je onder de deskundige hulp van een begeleider naar alle aspecten van je leven kijkt. Het is een uniek en individueel traject waarbij je ingaat op alle wezenlijke zaken in je leven: je relaties, je ouderschap en partnerschap, je werk, je omgang met macht, geld, seks, je levensthema’s en je eigenlijke missie. En bij onopgeloste zaken ervaar je de zuiverende kracht van vergeving.

Wat heb je met de liefde in je leven gedaan?

Werkwijze

De werkwijze tijdens de twee dagen van de Levensschouw is dat één voor één de situaties waarnaar je wilt kijken, opnieuw in het licht worden gezet. Maar je doet dit onder begeleiding van een coach en samen met een ‘Getuige’. Die Getuige is een inspirerende spirituele gestalte die jou dierbaar is. Voor sommigen is dat hun engel, voor anderen Jezus, Boeddha of een andere lichtfiguur. Hierdoor wordt het proces boven het persoonlijkheidsniveau uitgetild en werkt het naar onze ervaring buitengewoon krachtig.

Het effect hiervan is dat lastige situaties die in dit licht worden gebracht eenvoudig worden losgelaten in een simpel proces van zelfvergeving en vergeving. Onze ervaring is dat het relaties in je leven op een wonderbaarlijke manier zuivert. Eindelijk kun je dus je geheimen van je hart werpen en schoon schip maken. En je leven nieuwe richting geven door de commitments die je opdraagt aan je Getuige. Daarnaast kijk je met je hart naar je momenten van zelfoverstijging, je ware behulpzaamheid, je wijsheid en helder inzicht, je oordeelloosheid en onbaatzuchtigheid. Deze vormen de lichtopbrengst van je leven tot nu toe.

Traject

Het traject bestaat uit:

• een intake

• een lijst zelfonderzoeksvragen waarover je schrijft

• een intensieve tweedaagse van vijf dagdelen

• een nakom-dagdeel na ongeveer anderhalve maand.

Het speelt zich af op een afgezonderde, veilige locatie, liefst in de natuur, naar keuze van de deelnemer. De aard van het proces vraagt van de deelnemer een volkomen vertrouwen in de begeleider en van de begeleider de garantie van absolute discretie.

Ervaringen van deelnemers en meer informatie is te lezen op www.levensschouw.nl.