Wie ben ik

Home/Wie ben ik

Helena de Jong-0455

 

 

 

 

 

 

 

Voorstellen

Ik ben Helena de Jong, geboren in 1968 te Lochem en trotse moeder van 2 jongens, Floris (2004) en Tobias (2007).

Mijn interesse ging altijd uit naar het omgaan met mensen en de drijfveren achter het gedrag. In 2005 heb ik mijn eerste stappen gezet naar een coachingsopleiding. Ik ben gelijk gestart met coachen naast mijn werk als informatieanaliste en dat voelde voor mij als thuiskomen. Eindelijk deed ik iets wat ik zelf heel graag wilde doen en wat als vanzelf ging. Gelijk het jaar daarop was ik zelf opleidingscoach voor degene die de opleiding volgde.

De opleiding was de basis voor mijn praktijk die ik in 2009 startte. Ik werkte met het enneagram middels spiertesten, het procesmodel, Chakrabalancing, Emotionele Psychologiepunten, NLP en meerdere coachingsinterventies.

Ongeveer 4 jaar geleden kwam ik aanraking met het boek Een Cursus In Wonderen. Eerst meerdere boeken met een verwijzing naar  ECIW gelezen. Dat raakte iets heel diep in mij van binnen. Daarna zelf het boek gekocht en ben ik begonnen met de dagelijkse lessen en die toepassen in mijn leven.

Mijn leven heeft daarmee een hele andere wending gekregen. Het sleutelwoord voor die verandering is vergeving. Met behulp van de methode van Willem Glaudemans over vergeving ben ik dat gaan toepassen in mijn leven.

Zo heel geleidelijk is die omslag eveneens in mijn praktijk zichtbaar en werk ik vooral met vergeving en vanuit de principes van Een Cursus In Wonderen. Al mijn ervaringen en kennis die ik heb opgedaan in de afgelopen jaren komen terug in deze methodiek.

Iedereen is uniek en heeft vaardigheden en talenten meegekregen om in dit leven neer te zetten en daar inhoud en vorm aan te geven. We dragen allemaal onze waarheid en licht met ons mee.

Met vergeving kom je los van de blokkades die erboven op liggen en weet je weer wie je bent en wat je hier te doen hebt. Je bent vrij!